Tabere de nutriție

Copilul tău are probleme de greutate?

Nu-i uşor deloc pentru un copil cu probleme de greutate să se integreze în anturaj, să-şi facă noi prieteni şi mai ales să vorbească despre problemele emoţionale pe care le are.

Dacă ai un copil cu probleme de greutate, iată locul în care va obtine solutionarea lor.

Le poate rezolva participând la o tabără specială, în care va învăţa să mănânce corect, adecvat nutritional – caloric și să adopte un stil de viata sanatos, din care miscarea, alaturi de mancare, să faca parte natural și firesc, nemaifiind privită ca o “corvoadă”, ” mare plictiseală” sau “rău necesar”.

Vacanţă… cu nutriţionist, specialist în nutritie comportamentală, psihologi, psihoterapeuți si kinetoterapeut,  specializați în terapia copilul, cuplului și a familiei.

Cum învaţă cei mici să mănânce sănătos?

Scopul taberei

Scopul taberei este promovarea unui stil de viață sănătos, din care să facă parte: o alimentație bogată în nutrienți și săracă în kilocalorii (mai puține sucuri, dulciuri concentrate și grăsimi, mai multe proteine de calitate superioară, fibre, vitamine, enzime și oligominerale), mișcarea practicată consecvent, sub orice formă și o mai buna integrare familială, scolară și socială a copilului, prin intermediul celor 3-4 ore de dezvoltare personală, efectuate zilnic.

Pe durata unei saptamani, copiii au alături un medic nutriţionist și psihologi, care-i vor învăţa să-și modifice comportamentul alimentar și stilul de viață.

Astfel, descoperă care sunt alimentele sănătoase, învaţă să-și exprime emoţiile şi frustrările, mai ales cele legate de mâncare și vorbesc despre problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi, din cauza excesului ponderal.

În plus, alimentația copiilor se bazează  pe alimente bio,  variate, incluse special în meniul taberei, deoarece au o înaltă valoare nutrițională, fiind  bogate în enzime, vitamine, fitonutrienți cu funcție antioxidantă, minerale și oligoelemente, având în același timp și un conținut caloric redus.

 

Ce include această tabără?

 

Programul acestei tabere urmarește:

 1. Să modifice obiceiurile alimentare nesănătoase ale celor mici, punând accent pe profilaxia (sau corectarea) unui comportament alimentar neadecvat,
 2. Să dezvolte creativitatea și spontaneitatea copiilor, referitor la preferințele lor alimentare în scopul obținerii unei “farfurii ideale”, corecte nutrițional și caloric,
 3. Promovarea abilităților de comunicare verbală și non-verbală, cu accent pe stimularea inteligenței emoționale și sociale și a afilierii la grupul familial și de co-varstnici
 4. Dezvoltarea autocontrolului și creșterea toleranței la frustrare.

Grupul de dezvoltare format în cadrul taberei, are următoarele avantaje:

 • Permite explorarea problemelor într-un context mult mai apropiat de cel social (microcosmos versus macrocosmos) decât în psihoterapia individuală a copilului;
 • Oferă copiilor/adolescenților ocazia de a participa activ la “viața alimentară” a grupului;
 •  Feed-back imediat asupra problemelor (de greutate, sociale, psihoemoționale) cu care se confruntă copilul.
 • Construiește un mediu suportiv și sigur, controlat, în care copilul se poate exprima pe deplin.

Cum realizăm toate acestea?

Cu ajutorul creativității copiilor exprimată prin:

 • Jocul cu carduri terapeutice
 • N.L.P. pentru adolescenți
 • Desen, pictură și fotografie(pictura non-convențională, photovoice)
 • Dans, kinetoterapie și recuperare fizică
 • Teatru-forum, marionete, dramaterapie, joc de rol
 • Workshop-uri de meloterapie cu invitati surpriză
 • Sesiuni de gătit dulciuri sanătoase
 • Workshop-uri de jurnalism, arta povestirii, club de carte

 

Important!

În prima și ultima zi a taberei, copiii vor fi evaluați nutritional de catre specialistul în nutriție comportamentală.

Pe baza evoluției indicilor de analiză și evaluare a compoziției corporale, dar și a observațiilor  făcute de traineri de-a lungul taberei, pentru fiecare copil în parte, atat ca și comportament alimentar dar și emoțional, fiecare familie va beneficia, ca și feedback, de consultanță medicală și psihologică personalizată, referitoare la starea de bine fizic, psihic și emoțional a copilului.

Rezultatele obținute de copii în cursul taberei, informațiile primite și acumulate, prieteniile legate, apropierea și ancorarea lor de  specialiști sunt o extraordinară placă de temelie turnantă pentru atingerea țelurilor dorite:

 • ajungerea la greutatea adecvată, dar, mai ales  menținerea acesteia și dobandirea unui stil de viață sănătos.
 • un copil educat să înfrunte tentațiile alimentare și să facă alegeri corecte nutrițional și caloric;
 • creșterea stimei de Sine : o cunoaștere de sine bună și o mai bună comunicare cu grupul de egali, cu familia, profesorii și adulții semnificativi din viață lor.
Cum îmi pot înscrie copilul?

Au început înscrierile pentru Taberele de Nutriție și Dezvoltare Personală:

– A 41-a in perioada 30 Iunie-06 Iulie 2019 – 3 locuri.

– A 42-a in perioada 07-13 Iulie 2019 – 4 locuri.

– A 43-a in perioada 21-27 Iulie 2019 – 10 locuri.

– A 44-a in perioada 28 Iulie-03 August 2019 – 9 locuri.

– A 45-a in perioada 11-17 August 2019 – 11 locuri.

– A 46-a in perioada 18-24 August 2019 – 9 locuri.

Pentru înscrieri, vă rugam să luați legătura cu P.R.-ul nostru, Laura Iordache: 0742515754.